Arrangementen

Citroën DS

Noord-Groningen ontdekken met de Citroën DSKoeien in de mist
Van de DS – ook wel bekend als Snoek, Snoekebek of Strijkijzer – is bekend dat de vering het gevoel geeft over de weg te zweven. Vooral op wegen met veel bochten geeft dit een heel speciale sensatie. Bochten zijn er in overvloed in Noord-Groningen, beter bekend als het Hoogeland – het oudste cultuurlandschap van Nederland. Sterker nog, een rechte weg is in dit gebied een zeldzaamheid, omdat bijna alle wegen hier te maken hebben met de meanderende waterlopen (‘maren’) die hier ontstonden toen er nog geen dijken waren.
Tegen een schappelijke prijs kan ik u in mijn Citroën DS uit 1965 rondrijden langs de prachtigste parels van het Groninger land, in de vorm van karakteristieke terpdorpjes (‘wierden’), middeleeuwse kerkjes en bijzondere begraafplaatsen, statige boerderijen en borgen, sfeervolle (land)arbeidershuisjes, moderne galeries, aparte winkeltjes of cafeetjes.
Hein Vrolijk met ds op Martini kerkhofOngetwijfeld zegt u na afloop: “Ik wist niet dat het Groningse platteland zoveel schoonheid heeft“

Fietsen met de wind in de rug (en terug in de Citroën DS)
In Groningen waait het altijd, zeggen ze. Daar kun je ook je voordeel mee doen, door een fietsroute te kiezen waarbij je lekker voor de wind gaat. Voor de terugweg kunt u (en de fietsen) gebruik maken van mijn Citroën DS, die u langs een mooie route weer terugbrengt naar het logement.
Komt u met de trein, dan kunt u vrij goedkoop een fiets huren bij het NS-station.

Heen met trein, bus en/of te voet, en terug met de DS
Vanuit de stad gaan er in alle richtingen bussen en treinen om het omringende platteland te verkennen. Om de terugreis op een andere manier te beleven en op onverwachte plekjes te komen, kan ik u komen ophalen met mijn DS.